5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir müddet ısı ve flama geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Yöresel itfaiye aracı yetkilileri ve bina denetçgelecek, yangın merdiveni çekimını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. çekimın tüm regülatör gereklilikleri hakkındaladığından ve emniyetli bir tahliye rotası esenlamada yüksek başüstüneğundan sakıncasız olurlar.

Her hin erkin bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında rastgele bir yük, mobilya yahut değişik bir hail bulunmamalıdır. üste Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Malzeme: Yangın baplarında ekseri çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı elan dayanımlidir.

Lüzumlu bayilerimiz gerekse doğrudan global satış olarak süflida yer meydan illere ihtimam vermekteyiz.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına nazaran muayyen yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) makul durumlara için TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Malzeme: Yangın baplarında genellikle çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan mukavemetlidir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara usturuplu olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın Kapısı seçer ilgi edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve derslikı belirlenmelidir.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ivedili çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapısının) taban amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide dokumalmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir bekndaki kötü, yangın, kavara vs. gibi durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu zararlı koşulların başka katlara geçişini karışmak veya muhtemel evetğu derece geciktirmektir.

Sabık strüktürlarda ve yangın merdiveni yerı dar olan binalarda kaçış merdiveni konstrüksiyonına imkân vermektedir. 

İmalat aşamasında istanbul Yangın kapısı fiyatları kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sebebiyle bu baplar haricen açılamaz. Bu gidişat hırsızlık vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Report this wiki page